Un activist civic va lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei din partea partidului fostului deputat, Grigore Petrenco

Anticoruptie.md
16/09/2019
facebook.com

Activistul civic, Vitalie Voznoi, a fost desemnat de Partidul Stânga Europeană din Moldova candidat în cursa pentru șefia Primăriei Chișinău. Activistul a depus actele necesare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înregistrat, în calitate de concurent electoral, la alegerile locale, din 20 octombrie.

Voznoi a declarat că a decis să candideze pentru a face ordine în Capitală, în special la capitolul ecologie și transportul public. Candidatul, vorbitor de limbă rusă, a promis că va asigura transparența tuturor deciziilor administrației publice locale a Capitalei și va face abstracție de geopolitică, limba vorbită sau naționalitate.

Vitalie Voznoi a ajuns în atenția opiniei publice pentru protestele sale față de construcțiile din Chișinău, în zonele verzi sau pe terenurile de joacă. Activistul mai este cunoscut și pentru criticile multiple în adresa Primăriei Chișinău.

Președintele Partidului Stânga Europeană, Grigore Petrenco, care în prezent se află în azil politic pe teritoriul Germaniei, fiind condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru protestele din perioada guvernării Partidului Democrat, l-a lăudat pe Voznoi pentru activism, menționând că spre deosebire de alți consilieri, acesta a fost la toate ședințele Consiliului Municipal Chișinău.  

Precizăm că partidul, fondat de fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, s-a declarat în opoziție față de actuala guvernare.

Anticoruptie.md
16/09/2019

Comentarii