Un candidat socialist încearcă din nou să obțină fotoliul de deputat, într-o circumscripție din regiunea transnistreană

Anticoruptie.md
05/09/2019

Candidatul socialiștilor, Vitalii Evtodiev, a fost înregistrat oficial la alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie. El s-a înscris în competiția pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 48 din regiunea transnistreană, rămasă vacantă după demisia lui Viorel Melnic.

Vitalii Evtodiev a candidat și la alegerile din 24 februarie, tot în circumscripția nr. 48. Acesta s-a clasat pe locul doi, acumulând circa 25% din sufragii.

Evtodiev este de profesie inginer-constructor. Deține funcția de expert tehnic în cadrul firmei Savim-Com SRL, specializă în expertize în construcții. Potrivit profilului realizat de portalul Moldova Curată, firma are mai mulți fondatori, unul dintre aceștia fiind Vitalii Evtodiev. El este și membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), formațiune pentru care a donat 65 de mii de lei în campania electorală din 2016.

În declarația de avere și interese personale depusă la CEC în campania electorală 2019, Evtodiev arată că, în 2017, din activitatea la Savim-Com SRL a obținut un salariu de 48 de mii de lei, la fel și în 2018. De asemenea, timp de doi ani, de la aceeași firmă, Evtodiev a avut dividende în sumă de 255 de mii de lei și respectiv de 215 mii de lei. Candidatul a mai indicat că este proprietarul unui automobil de model Audi Q7, estimat la 15 mii de euro. Restul proprietăților aparțin soției sale. Este vorba despre un teren extravilan de șase ari, un apartament de 72 de metri pătrați, o vilă de 46 de metri pătrați și un garaj de 53 de metri pătrați. Soția lui Evtodiev deține o Toyota Camry, estimată la 10 mii de euro și o remorcă fabricată individual.

Anticoruptie.md
05/09/2019

Comentarii