Un cunoscut activist civic, în cursa pentru șefia Capitalei

Anticoruptie.md
06/09/2019

Activistul civic Victor Chironda va candida la fucția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut vineri pe pagina de Facebook a activistului.

„Experiența activității civice, studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid și realizările mele în domeniul urbanismului și politicilor publice îmi permit să cred că voi reuși să încep transformarea Chișinăului într-un oraș care oferă oamenilor oportunități, confort și siguranță. Nu va fi ușor. Dar degradarea trebuie oprită! Chișinăul trebuie să înceapă să devină oraș modern în care oamenii vor să trăiască”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

Victor Chironda este urbanist și activist civic. A făcut un masterat în Studii Urbane la Bruxelles-Viena-Copenhaga-Madrid (4Cities – Euromaster in Urban Studies) unde a studiat modele și bune practici de urbanism și dezvoltare urbană. În iulie 2019, a fost numit consilier în Consiliul Municipal Chișinău, în locul Alei Nemerenco, care a preluat portofoliul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Anticoruptie.md
06/09/2019

Comentarii