Unionistul Vasile Calmațui va candida din nou pentru funcția de deputat pe circumscripția nr.50

Anticoruptie.md
18/09/2019
https://moldova.europalibera.org

Vasile Calmațui a depus la CEC listele cu semnături pentru înregistrarea candidaturii sale pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie, în circumscripția nr. 50, la Vest de Moldova. Vacanța funcției de parlamentar, în această circumscripție, a survenit după ce Maia Sandu a ales fotoliul de premier, în detrimentul celui de legiuitor.

Vasile Calmațui a candidat în circumscripția nr.50 și la alegerile parlamentare din 24 februarie, fiind candidatul Partidului Liberal. De această dată, Vasile Calmațui a decis să candideze independent.

Originar din Ungheni, Vasile Calmațui s-a stabilit cu traiul la Paris, în 1993, unde a obținut licența în științe economice și titlul de master în informatică. Deține o afacere în vânzarea accesoriilor pentru telefoane mobile. Este membrul organizației moldo-române „La Paris”, formată din comunitatea de români din Republica Moldova, România şi regiunea Cernăuţi. 

Potrivit Declarației de avere, depuse la CEC înainte de scrutinul din iarna trecută, Calmațui a trecut va venituri suma de 3.000 de euro. El a mai raportat două apartamente și o casă de locuit pe care le-a primit donație sau moștenire. Candidatul a mai declarat două spații comerciale, unul procurat în 2005, iar altul în 2018 (!), cu o valoare totală de peste 500 de mii de euro. Un alt spațiu este indicat în declarație cu suma de 17 mii de euro.

Anticoruptie.md
18/09/2019

Comentarii