Valeriu Munteanu, candidatul USB pentru alegerile locale

Anticoruptie.md
22/08/2019

Fostul vicepreședinte al Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, în prezent lider al Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), și-a anunțat, joi, cadidatura la alegerile locale generale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

„Alegerile pentru Chișinău sunt geopolitice, dar PSRM și ACUM s-au înțeles să nu vorbească de geopolitică, ci numai de floricele și borduri în campania pentru funcția de primar. USB susține că numai victoria orientării românești și euro-atlantice în Chișinău poate aduce prosperitate orașului și locuitorilor săi. Toate fondurile și finanțările care ar putea fi atrase în Chișinău, pot veni numai din România și Uniunea Europeană. Valeriu Munteanu este garantul și garanția luptei împotriva înțelegerilor oculte și păguboase dintre blocul ACUM și PSRM. Valeriu Munteanu este garanția reînceperii luptei împotriva Federației Ruse în Republica Moldova”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Munteanu a devenit liderul Uniunii Salvaţi Basarabia, la 21 iulie curent. USB este fostul partid Mişcarea Acţiunea Europeană, care a fuzionat cu Partidul Liberal. „USB este împotriva oricărei viziuni reducționiste care asociază Reunirea cu „partidele de dreapta” sau cu „electoratul pro-românesc”, a declarat fostul vicepreședinte PL.

A deținut mai mute funcții publice, fiind promovat de Partidul Liberal, al cărui membru a fost timp de zece ani. În alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Munteanu a candidat pe lista Blocului ACUM, în circumscripția uninominală nr. 18 de la Orhei.  

A fost deputat în Parlament din 2009 până în 2015, când a fost numit ministru al Mediului, funcție pe care a deținut-o până în mai 2017. Munteanu este licenţiat în Drept, iar până în 2009, când a devenit parlamentar, a fost director de proiect în cadrul mai multor asociaţii obşteşti, dar şi primar în satul de baştină, la Floreni, Anenii-Noi (2007). Presa a scris că Valeriu Munteanu, ajuns în fotoliul de ministru, l-a angajat în funcția de consilier și șef de cabinet pe finul său de cununie, Alexandru Bostan. Acesta i-a fost și asistent la Parlament, când Munteanu a fost deputat. Fostul vicepreședinte PL le-a declarat jurnaliștilor că nu vede un conflict de interese în această situație, de vreme ce legea  nu conține noțiunile de „naș” și „fin”. 

În declarația de avere pentru 2017-2018, Valeriu Munteanu a indicat venituri de 235 de mii de lei, din salariu și indemnizații. Fostul parlamentar deține un teren intravilan, o casă de locuit și două construcții. Familia sa conduce două automobile, un Volvo XC90, cumpărat în 2015 cu 150 de mii de lei, și o Skoda Octavia achiziționată în 2017 cu 100 de mii de lei.

Anticoruptie.md
22/08/2019

Comentarii