250 de mii de euro din fondurile europene, dispărute la Ungheni

Alexandru Botnari
10/12/2019

În 2014, șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a semnat cu primarul de la Ungheni un contract privind implementarea acțiunii denumită „Energii renovabile și eficiența energetică pentru clădirile publice” (REEPB). Proiectul prevedea construcția unor geotermale pentru aprovizionarea cu energie termică a celei mai mari grădinițe din Ungheni. Potrivit contractului, care a fost semnat și de Iurie Chesari în calitate de coordonator, mărimea grantului din partea UE era de 859,693 de euro, ceea ce constituia 71,56% din costurile totale ale proiectului. Odată cu construcția geotermalelor, urmau să fie efectuate și lucrările de reparație a grădiniței.

La 9 martie, 2015, UE transferă pe contul Asstreia prima tranșă de 430 de mii de euro pentru finanțarea proiectului REEPB.

La 9 martie, 2015, UE transferă pe contul Asstreia prima tranșă de 430 de mii de euro pentru finanțarea proiectului REEPB. Dar banii nu au fost folosiți conform destinației, cel puțin 250 de mii de euro fiind furate. Iar grădinița nu a mai fost reparată nici până în ziua de azi.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Alexandru Botnari
10/12/2019

Comentarii