Am fost şi continuu să fiu jefuit în Moldova

Antonio Romero
14/07/2022

Mă numesc Antonio Romero Macarro, cetățean al Regatului Spaniei, şi am decis să mă adresez Dvoastră pentru ca să cunoaşteţi care este starea adevărată a lucrurilor în justiţia moldovenească şi că am adevărat încredere şi apreciez la cel mai înalt nivel ceea ce faceţi pentru a contracara fenomenul corupţiei în Republica Moldova.

Am venit în Republica Moldova cu 25 de ani în urmă, în calitate de investitor. În această perioadă, am trecut prin două experiențe dure, rămânând fără afacerile în care am investit sute de mii de euro.

După ani de muncă şi investiţii mi-am pierdut şi cea de a treia afacere, un mini-hotel din centrul oraşului Chişinău. Am scris zeci de demersuri la organele de drept, am trecut printr-un proces de judecată ca în cele din urmă să fie recunoscut un document fals chiar de către Curtea Supremă de Justiţie. Chiar dacă am pledat în repetate rânduri ca să fie efectuată expertiza actului respectiv, avocaţii Oleg Efrim şi Vladislav Roşca au prezentat doar copia documentului falsificat, făcând imposibilă efectuarea expertizei.

Singura instituţie care a reacţionat în cazul meu a fost instituţia prezidenţială. Plângerea mea a fost transmisă la Procuratura Generală, iar procurorul general interimar a dispus investigarea cazului. Însă subaltenii dlui Robu au transmis cazul la Procuratura Chişinău, apoi a ajuns din nou la poliţie ca în cele din urmă totul să se reducă la zero.

Acum, la Judecătoria Chişinău este pe rol un proces civil în care partea adversă solicită anularea documentelor de proprietate în baza unui document falsificat care nu a fost supus expertizei. Precizez că avocaţii care reprezintă interesele organizaţiei criminale, a obţinut copia declaraţiilor pe care le-am dat eu procurorilor. Deci, în loc să efectueze o anchetă corectă şi imparţială, cineva din funcţionarii publici a oferit abuziv părţii adverse declaraţiile date de mine pe perioada investigaţiilor, ca ulterior să fie folosite împotriva mea.

Dosarul pornit de organizaţia criminală pentru a-mi declara nule contractele de vânzare cumpărare a imobilelor au ajuns la magistrata Diana Tricolici, al carei mandat de 5 ani a expirat, iar Dumneavoastră aţi refuzat să-i prelungiâi mandatul. Sunt sigur, că din motive întemeiate.

Acum examinarea acestui dosar de deposedarea tâlhărească printr-un contract fals şi o declaraţie furată din dosar rămâne blocată. Dar îmi este frică cum se vor desfăşura lucrurile în continuare. De la această organizaţie criminală te poţi aştepta la orice.

Cum să fac ca să-mi apăr ultima proprietate, ce mi-a mai rămas din munca şi investiţiile timp de un sfert din viaţa mea, luate printr-o schemă pusă la cale de un cla mafiot în complicitate cu justiţia moldovenească?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Antonio Romero
14/07/2022

Comentarii