Dosar aflat pe rol la Curtea de Apel Chișinău, scos din instanță de persoane necunoscute

Nicolae Îndoitu
12/04/2017

Pe data de 6 aprilie 2017, reprezentantul acționarului majoritar la SA Fabrica de cărămidă “Anchir” din s. Chirca, Anenii Noi, a constatat că dosarul de insolvabilitate a întreprinderii, aflat pe rol la Curtea de Apel Chișinău, nu se găsea în incinta instanței. Noi, în calitate de parte în dosar, am solicitat materialele ca să ne pregătim de procesul de judecată. În registru era menționat că dosarul a fost luat cu o zi înainte de un oarecare Matei Veaceslav, în baza unei copii de pe procură, fără ștampilă (fapt absolut inadmisibil). Am sesizat imediat Poliția la numărul de telefon 902, apoi și conducerea Curții de Apel Chișinău. După asta, un reprezentant al administratorului de insolvabilitate a SA “Anchir” a venit cu dosarele, de undeva de afară. La consultarea materialelor, am constat că din dosar lipsesc anumite documente, unele borderouri au fost schimbate sau înlocuite cu unele noi. Aceasta se vede și după numerotarea paginilor.

În mod normal, ca să vezi un dosar trebuie să depui cerere la cancelaria instanței și ți-l dau peste o zi, mergi cu el într-o cameră supravegheată video. Dacă ai nevoie să faci copii, trebuie să scrii o solicitare, să indici numărul paginilor pe care le vei copia și abia după asta ți se permite să faci copii. Un funcționar din cadrul judecătoriei supraveghează încăperea unde se face cunoștință cu dosarele. Deci pur și simplu să scoți dosarul din instanță nu e posibil! Este o încălcare gravă!

Noi am sesizat conducerea Curții de Apel și Poliția, să vină la fața locului și să constate lipsa dosarului, care are tocmai 9 volume, dar temerea noastră este că nu vor fi luate măsuri. Credem că se vrea o hotărâre judecătorească favorabilă unei grupări interesate să ducă la faliment fabrica, după care să o preia pe nimic. Vă rugăm să investigați cazul.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Nicolae Îndoitu
12/04/2017

Comentarii