Numirea Marianei Pitic la CSJ, pregătită demult

Anonim
03/04/2016

Vă aduc la cunoștință că numirea la CSJ a judecătorului Mariana Pitic a fost organizată cu mult timp înainte de către Mihai Poalelungi, acesta fiind în relații de prietenie apropiate. Pitic a fost numită prin detașare la Institutul Național al Justiției încă în 2012, fără concurs și netransparent, aceasta neavând calificarea necesară. A absolvit Facultatea de Drept prin corespondență, fără să dețină vre-un titlu științific.

Pitic a fost numită la  Institutul Național al Justitiei fiind în conflict de interese cu Anastasia Pascari, pe atunci director la Institutul Național al Justiției. Mariana Pitic este nașa de cununie a lui Corneliu Pascari, fiul Anastasiei Pascari. CSM a neglijat faptul că Pitic și Anastasia Pascari erau rude, trecând peste conflictul de interese a numit-o pe Pitic la Institutul Național al Justiției.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Consiliul Superior al Magistraturii

Anonim
03/04/2016

Comentarii