Oameni condamnați continuă să lucreze în subdiviziunile Biroului Migrație și Azil

Un grup de angajați
16/11/2021

Suntem un grup de funcționari publici din cadrul Biroului migrație și azil al MAI și dorim sa ne păstram anonimatul, deoarece vom relata în acest mesaj niște lucruri halucinante care continuie în instituția noastră, totodata nu formulăm o sesizare în adresa organelor competente, deoarece suntem încrezuți că acest caz va fi mușamalizat, însă in opinia noastră publicul-societatea ar trebui să cunoască despre situația dată.

Deci relatăm un caz or o situație și anume cum s-a aplicat justiția în raport cu acțiunile de corupție a unui șefuleț din biroul migrație și azil (de fapt au fost mai multe, dar mușamalizate de procurori, etc).

Merge vorba despre actualul șeful secției Sud al Biroului Migrație și Azil al MAI cetățeanul G.I. (în grad de inspector principal), fiind în funcție de șef secție nord, care în anul 2020 a fost retinut în flagrant de CNA împreuna cu niște subalterni, informația respectivă este publică, presa a scris la timpul respectiv, când s-au extorcat și a fost primită suma de 40000 lei de la un cetățean străin pentru o încălcare contravențională, amenda de fapt pe acest subiect dacă s-ar demonstra fiind de 3000 lei. 

Astfel, după acest caz, care a fost mediatizat puternic, nici conducerea BMA și nici MAI nu au luat careva măsuri stringente în vederea sancționării acestuia, retrogradării or eliberării din sistem,  ci invers l-au transferat la o funcție analogica, la cea de la sud.

Culmea fiind cum s-a înfăptuit justiția în cazul respectiv, G.I. fiind condamnat penal (cu o amenda penală in mărime de 42 500, cu aplicarea prevederilor art.79 CP, fără privarea de dreptul dea ocupa funcții de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne ) pentru faptă de escrocherie și nu de corupție:

⦁ Decizia luată de Judecătoria Bălți: https://jbl.instante.justice.md/ro/pigd_integration/pdf/6c163cfd-9a2b-417d-a334-25d98fdc9e16;

⦁ Decizia Curții de Apel Bălți: https://cab.instante.justice.md/ro/pigd_integration/pdf/22ff7b2d-22da-45bc-b2b3-248a030e8a3d

Ei, bine dacă s-a constatat că acest funcționar public este un escroc, de ce acesta mai lucrează in sistem?

Dar toți cunosc că a fost protejat de persoane din fosta conducere a biroului, care au și intervenit pe lânga conducerea SPIA și inclusiv MAI pentru a fi lăsat în pace, cică e specialist bun, fecioraș de preot, recent căsătorit, etc.

Până în ziua de azi acest șef G.I. desfășoară ședințe cu colegii săi din subordine, îi ghidează cum ar trebui sa fie comportamentul or conduita acestora în raport cu străinii, manifestând astfel propriile sale experiențe în acest sens, etc, paradox și un idiotism tolerat, așa numai la noi se petrece.

Ei, bine din luna septembrie anul curent, noua conducere a MAI a făcut remanieri manageriale la birou, fiind demisa conducerea veche (de facto noi cunoaștem cine i-a înlocuit, cum se zice șefi noi dar cu cei vechi în spate), și până la urmă care-i rezultatul, dacă respectivul la fel e în postul său de șef și sta bine mersi în fotoliul de la Cahul, mai mult ca atât și se plimbă prin străinătate, pe la diferite evenimente organizate de UE, reprezintă instituția și țara (!).

Cum se spune vremuri bune, dar de facto sunt tot cele care au mai fost!!!

PS: Vom relata în scurt timp și alte cazuri de interes public, cum în acest birou au fost angajați/parașutați un șir de oameni, conectați la bomondul politic și conducerea MAI.

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Un grup de angajați
16/11/2021

Comentarii