42 de medici și asistenți medicali din România vor lupta pentru salvarea vieților în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți

Crina Dumitriu
30/04/2020
Sursa foto: Digi24

O echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România, cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă vor lupta, în urmatoarele două săptămâni, pentru salvarea vietilor bolnavilor de COVID-19  în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți. Tot ei vor ajuta si instrui medicii basarabeni cu privire la protocoalele de tratament si masurile de combatere a răspândirii noului coronavirus si de izolare a focarelor. Convoiul cu asistență medicală și echipa de medici din România au intrat joi în Republica Moldova.  

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern se va adopta și o Hotărâre de Guvern  pentru alocarea unei donații către Republica Moldova, anunțată marți de președintele României Klaus Iohannis.

„Toti medicii si asistentii medicali români din delegatie vor fi adevărati ambasadori peste Prut, intrucat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus, în mod excepțional, eliberarea de pașapoarte diplomatice electronice pentru toti membrii acestei echipe medicale, în semn de înaltă apreciere pentru puterea de sacrificiu si munca lor neobosita”, a scris pe pagina sa de Facebhook, senatoarea de Iași Laura-Iuliana Scântei. 

Guvernul României va aloca fondurile necesare donaţiilor medicale constând in măsti, echipamente de protectie, biocide si medicamente destinate Republicii Moldova. Ministerul Apărării Naționale din România contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova. 

Ceremonia de prezentare a echipei de medici din România: 

 

Crina Dumitriu
30/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii