A doua explozie, în aceeaşi zi, în Crimeea: ţinta, un aeroport militar al armatei ruse

Julieta Saviţchi
16/08/2022
reţele de socializare

Mai multe explozii au avut loc marţi după amiază la o bază aeriană militară a armatei ruse, dislocată în satul Gvardeiskoie din apropierea oraşului Simferopol din centrul peninsulei Crimeea. Aceasta este a doua explozie înregistrată marţi în Crimeea, prima fiind la baza militară din Djankoy, la o distanţă de cca 93 de kilometri de Gvardeiskoie.

Despre exploziile din Gvardeiskoie au anunţat instituţiile de presă din Rusia. Publicaţia commersant.ru  a scris că au fost văzute coloane de fum negru la baza aeriană.

Jurnalistul de investigaţii Hristo Grozev susţine că la baza aeriană, care face parte din cadrul marinei ruse, în momentul exploziilor erau 12 avioane SU-24M si 12 avioane SU-25SM.

Autorităţile de la Kremlin nu au comentat exploziile de la Gvardeiskoie, în scimb Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut că în urma exploziilor de la depozitul de la Djankoy au fost distruse cantităţi importante de muniţii şi a acuzat armata ucraineană de diversiune.

Oficial, Ucraina nu a confirmat si nici nu a negat implicarea sa în recenta serie de explozii din Crimeea pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Dar un oficial ucrainean de rang înalt a declarat pentru The New York Times, sub protecţia anonimatului, că o unitate militară ucraineană de elită operează pe teritoriul ocupat de ruşi.

Julieta Saviţchi
16/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii