„A fost un luptător puternic”. Un mercenar din Ceadîr-Lunga, angajat în trupele rusești, omorât în estul Ucrainei

Ilie Gulca
23/05/2022

Un tânăr originar din Ceadîr-Lunga, angajat ca mercenar în cadrul trupelor rusești ce au invadat Ucraina pe 24 februarie, a murit în timpul ostilităților militare.  

„Pe 20 mai, s-a aflat despre moartea sa, avea doar 24 de ani. Piotr s-a născut în Ceadir-Lunga. A absolvit Universitatea Agrară de Stat din Briansk în 2018. A făcut serviciul militar pe bază de contract. În timpul operațiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei, a dat dovadă de curaj și eroism, a fost un luptător puternic”, se menționează într-o postare a acestei instituții de învățământ superior pe rețeaua VKontakte.

Pe moment, nu se cunoaște numărul etnicilor găgăuzi proruși care luptă în cadrul armatei ruse în Ucraina. În războiul din 2014, serviciile speciale rusești au racolat mercenari din regiunea secesionistă transnistreană și regiunea autonomă găgăuză.  

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat un război neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei. În timpul ostilităților, militarii ruși se dedau la atrocități împotriva populației civile. Au fost înregistrate cazuri în care militarii ruși au violat copii.

Ilie Gulca
23/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii