Administrația de Stat a Drumurilor va avea un sediu propriu după absorbția combinatului de instruire auto

Ion Chișlea
22/06/2022
CRIA

Întreprinderea de stat Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) se va alege cu un sediu propriu după ce va absorbi întreprinderea de stat Combinatul Republican de Instruire Auto (CRIA), o decizie în acest sens fiind luată în ședința de miercuri a Guvernului.

„Administrației de Stat a Drumurilor îi vor fi transmise drepturile și obligațiile ce aparțin CRIA. Este vorba despre o serie de bunuri imobile cu o suprafața totală de 3.974 de metri pătrați și terenul aferent cu suprafața de 5,1 hectare, care se află în gestiunea ÎS CRIA. Prin această prevedere vor fi excluse cheltuielile de chirie pe care ASD le suporta anual”, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit MIDR, fuzionarea celor două entități va fortifica dezvoltarea și modernizarea bazei tehnico-materiale a ASD și a bazei de producție pentru întreținerea și exploatarea drumurilor naționale.

Tot aici, va fi dezvoltat și cel mai mare laborator de expertizare și investigare a infrastructurii rutiere din Republica Moldova.

Ion Chișlea
22/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii