Aflat în arest la domiciliu, Dodon critică planul de atenuare a impactului crizei energetice

Ilie Gulca
03/08/2022
Igor Dodon. Facebook.com

Igor Dodon critică din arest la domiciliu proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la măsurile de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice după ce Gazprom a decis să reducă volumul gazelor pentru statele UE și tergiversează să anunțe cantitatea livrată Republicii Moldova pentru august.  

„Pentru Maia Sandu se vede că e mai simplu să lase oamenii să înghețe și să stea pe întuneric decât să negocieze prețul la gaze și să aducă liniște în țară”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Relevăm că Gazprom a propus Moldovei, potrivit Financial Times, în timpul negocierilor din octombrie 2021, să își „reajusteze” Acordul de Liber Schimb și Aprofundat cu UE și să amâne reformele sale pe piața energetică în schimbul unui preț mai mic la gazele naturale.

Pe 29 iulie, magistrații Curții de Apel Chișinău au aplicat lui Igor Dodon interdicția de a părăsi domiciliul și a discuta cu persoane din afara familiei. Judecătorii au respins solicitarea privind aplicarea de unor restricții mai mari fostului președinte.

Procurorul responsabil de caz, Petru Iarmaliuc, a explicat anterior necesitatea aplicării de noi restricții fostului șef de stat prin riscul compromiterii anchetei în contextul în care două persoane vizate în calitate de complici au părăsit Republica Moldova.

Fostul preşedinte, învinuit de îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie, a primit în locuinţa sa jurnalişti, inclusiv din Rusia, oferindu-le informaţii şi despre acuzaţiile aduse.

Ilie Gulca
03/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii