Ana Revenco spune clar și răspicat: „Miza lui Ilan Șor este provocarea dezordinilor în masa”. Ce declară despre implicarea Rusiei

Anticoruptie.md
06/11/2022

Protestele organizate de partidul Șor la Chișinău nu sunt altceva decât încercări ale liderului fugar Ilan Șor, consiliat de forte din Rusia, de a deturna cursul democratic din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ministra de Interne, Ana Revenco, într-un interviu pentru Antena 3.

„În spatele acestor acțiuni și manifestații stau penalii fugari care încearcă să evadeze de justiție. Desigur că acționează mână în mână cu anumite partide pro-ruse. Moscova la fel, vedem că este în spate”, a declarat șefa de la MAI.

Totodată, Revenco a accentuat că miza celor care stau în spatele „protestelor populare” este să discrediteze eforturile autorităților de a gestiona crizele actuale și de a destabiliza situația din țară. Folosind lozinci false și dezinformarea, organizaatorii ar exploata "această sărăcire a populației, situația de majorare galopantă a prețurilor, apoi șantajul energetic impus de către Rusia". 

Revenco a anticipat că protestele ar putea creşte în intensitate, însă a dat de înțeles că forțele de ordine au situația sub control.

Anticoruptie.md
06/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii