Angajații MAI care și-au manifestat susținerea față de Guvernul Sandu au fost suspendați din funcție

Anticoruptie.md
12/06/2019
Foto: UNIMEDIA

Șase angajați ai Inspectoratului General al Poliției (IGP) au fost suspendați din funcție în dimineața zilei de miercuri, 12 iunie, după ce o zi mai devreme și-au manifestat susținerea față de guvernul condus de Maia Sandu. Anatolie Macovei, șef de direcție în cadrul Inspectoratului Național de Investigație (INI), a fost supus perchezițiilor. 

La sediul direcției a ajuns și Andrei Năstase, noul ministru de Interne din Guvernul Sandu, dar și Alexandru Pînzari, șeful IGP din Guvernul Filip. Acesta susține că angajații care au declarat marți că susțin Guvernul Sandu au fost suspendați și că în acest caz a fost inițiată o anchetă.

Potrivit UNIMEDIA, perchezițiile ar fi efectuate de către angajații Brigăzii cu destinație specială „Fulger”. Noi când ne-am prezentat dimineața la serviciu, acolo erau deja mascații, a anunțat unul dintre polițiștii suspendați din funcție. 

„Am poziția mea civică. Mi s-a incriminat că mi-am expus părerea fiind funcționar public. Dar am făcut-o în timpul meu liber, mi-am expus poziția civică. Mi-au zis să depun raportul și să plec”, a declarat Iurie Tașcu, angajat al INI, citat de UNIMEDIA.

Ați văzut declarațiile acestor polițiști. IGP a inițiat o anchetă de serviciu și a fost emis un ordin de suspendare. Am venit procedurile care se impun. Au semnat documentele și au plecat din sediu. Aici sunt documente secrete. Odată ce s-au declarat în afara legii, am hotărât că există un risc”, a declarat Pînzari. Acesta a adăugat că mascații au fost aduși pentru ca să nu aibă loc scurgeri de informație, întrucât în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare.

Anticoruptie.md
12/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii