Arhitectul lui Putin a rămas fără bunuri în valoare de 141 de milioane de euro în urma unei sancțiuni aplicate de fiscul italian

Ilie Gulca
03/08/2022
Lanfranco Cirillo. Captură de ecran: https://www.rferl.org

Poliția fiscală din Italia a confiscat bunuri în valoare de peste 141 de milioane de euro de la arhitectul care a proiectat „Palatul lui Putin” din Crimeea.  

Poliția fiscală a trimis miercuri o declarație, potrivit Reuters, în care a afirmat că a confiscat bunurile unui „profesionist cunoscut” din Brescia, un oraș din nordul Italiei, invocând presupuse infracțiuni fiscale. Poliția italiană a refuzat să numească persoana atunci când a fost contactată de Reuters.

Sursa a spus că bunurile îi aparțin lui Lanfranco Cirillo, care a proiectat o mare proprietate la Marea Neagră în Rusia, care a devenit cunoscută drept „palatul lui Putin” din cauza afirmațiilor unui om de afaceri că proprietatea a fost construită pentru președintele rus Vladimir Putin.

Președintele rus a negat orice legătură cu proprietatea de lux. Problema a apărut din nou la începutul anului 2021, când criticul întemnițat de la Kremlin, Aleksei Navalny, a realizat un videoclip online în care susținea că Putin este proprietarul său final.

Un avocat al lui Cirillo nu a răspuns când a fost contactat de Reuters.

Într-un interviu acordat televiziunii italiene în aprilie, Cirillo a spus că a proiectat clădirea, dar că a fost comandată de un grup privat și că nu a avut nicio relație cu Putin.

„Este o nebunie să crezi că președintele unei țări atât de importante ar trebui să-și construiască un palat”, a spus Cirillo în interviul pentru La7 din Italia.

Ilie Gulca
03/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii