Arhitectul lui Putin a rămas fără bunuri în valoare de 141 de milioane de euro în urma unei sancțiuni aplicate de fiscul italian

Ilie Gulca
03/08/2022
Lanfranco Cirillo. Captură de ecran: https://www.rferl.org

Poliția fiscală din Italia a confiscat bunuri în valoare de peste 141 de milioane de euro de la arhitectul care a proiectat „Palatul lui Putin” din Crimeea.  

Poliția fiscală a trimis miercuri o declarație, potrivit Reuters, în care a afirmat că a confiscat bunurile unui „profesionist cunoscut” din Brescia, un oraș din nordul Italiei, invocând presupuse infracțiuni fiscale. Poliția italiană a refuzat să numească persoana atunci când a fost contactată de Reuters.

Sursa a spus că bunurile îi aparțin lui Lanfranco Cirillo, care a proiectat o mare proprietate la Marea Neagră în Rusia, care a devenit cunoscută drept „palatul lui Putin” din cauza afirmațiilor unui om de afaceri că proprietatea a fost construită pentru președintele rus Vladimir Putin.

Președintele rus a negat orice legătură cu proprietatea de lux. Problema a apărut din nou la începutul anului 2021, când criticul întemnițat de la Kremlin, Aleksei Navalny, a realizat un videoclip online în care susținea că Putin este proprietarul său final.

Un avocat al lui Cirillo nu a răspuns când a fost contactat de Reuters.

Într-un interviu acordat televiziunii italiene în aprilie, Cirillo a spus că a proiectat clădirea, dar că a fost comandată de un grup privat și că nu a avut nicio relație cu Putin.

„Este o nebunie să crezi că președintele unei țări atât de importante ar trebui să-și construiască un palat”, a spus Cirillo în interviul pentru La7 din Italia.

Ilie Gulca
03/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii