Armata Națională „nu deține informații” despre pregătirile de pe aeroporul din Tiraspol pentru a primi aeronave rusești

Ilie Gulca
06/04/2022
Aeroportul din Tiraspol. Captură de ecran: https://sdelanovpmr.info

Serviciul de presă al Armatei Naționale a Republicii Moldova informează că nu deține informații despre pregătirile de pe aeroportul din Tiraspol pentru primirea aeronavelor rusești după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat, miercuri dimineață, despre asemenea acțiuni pe obiectivul militar din stânga Nistrului.

„Ministerul Apărării comunică că nu deține astfel de informație. Menționăm că Armata Națională monitorizează spațiul aerian al Republicii Moldova”, se menționează într-un răspuns al Serviciului de presă al Ministerului Apărării remis Portalului Anticoruptie.md.

În același timp, sursa citată a reiterat că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, pentru cursele regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 5 aprilie, că nu exclud folosirea teritoriului Transnistriei de către trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei.

„Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei republici nistrene din Republica Moldova pentru a susține o operațiune ofensivă pe direcția Sud. Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor”, menționează Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei întru-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
06/04/2022Follow us on Telegram

Comentarii