Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor rusești – Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ilie Gulca
06/04/2022
Foto-simbol:regnum.ru

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 5 aprilie, că pe aeroportul din Tiraspol sunt efectuate lucrări pentru primirea aeronavelor rusești. Autoritățile ucrainene nu exclud folosirea teritoriului Transnistriei de către trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei.

„Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei republici nistrene din Republica Moldova pentru a susține o operațiune ofensivă pe direcția Sud. Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor”, menționează Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei întru-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile moldovenești nu au comentat, pe moment, această informație. Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova a precizat pe 2 aprilie că „nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunțase în aceeași zi că Rusia mobilizează trupele sale din stânga Nistrului.

 

 

 

Ilie Gulca
06/04/2022Follow us on Telegram

Comentarii