Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor rusești – Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ilie Gulca
06/04/2022
Foto-simbol:regnum.ru

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 5 aprilie, că pe aeroportul din Tiraspol sunt efectuate lucrări pentru primirea aeronavelor rusești. Autoritățile ucrainene nu exclud folosirea teritoriului Transnistriei de către trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei.

„Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei republici nistrene din Republica Moldova pentru a susține o operațiune ofensivă pe direcția Sud. Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor”, menționează Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei întru-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile moldovenești nu au comentat, pe moment, această informație. Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova a precizat pe 2 aprilie că „nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunțase în aceeași zi că Rusia mobilizează trupele sale din stânga Nistrului.

 

 

 

Ilie Gulca
06/04/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii