Chișinăul infirmă o mobilizare a trupelor rusești din Transnistria

Ilie Gulca
02/04/2022
Militari ruși în Transnistria. Foto: gazeta.ru

Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova a precizat, sâmbătă la amiază, că „nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană” după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că Rusia mobilizează trupele sale din stânga Nistrului.  

Chișinăul a subliniat că monitorizează „îndeaproape” situația de securitate din regiune și că va continua să schimbe informații cu partenerii săi în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat, sâmbătă dimineață, că Rusia a început să mobilizeze unități sale militare din Transnistria, „pentru provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina”.

„Redistribuirea trupelor ruse și a unităților din așa-numita Republică Nistreană Moldovenească a fost remarcată pentru a se pregăti pentru desfășurarea unei demonstrații de pregătire pentru o ofensivă și, eventual, ostilități împotriva Ucrainei”, au afirmat responsabilii militari ucraineni.

Ilie Gulca
02/04/2022Follow us on Telegram

Comentarii