Chișinăul infirmă o mobilizare a trupelor rusești din Transnistria

Ilie Gulca
02/04/2022
Militari ruși în Transnistria. Foto: gazeta.ru

Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova a precizat, sâmbătă la amiază, că „nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană” după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că Rusia mobilizează trupele sale din stânga Nistrului.  

Chișinăul a subliniat că monitorizează „îndeaproape” situația de securitate din regiune și că va continua să schimbe informații cu partenerii săi în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat, sâmbătă dimineață, că Rusia a început să mobilizeze unități sale militare din Transnistria, „pentru provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina”.

„Redistribuirea trupelor ruse și a unităților din așa-numita Republică Nistreană Moldovenească a fost remarcată pentru a se pregăti pentru desfășurarea unei demonstrații de pregătire pentru o ofensivă și, eventual, ostilități împotriva Ucrainei”, au afirmat responsabilii militari ucraineni.

Ilie Gulca
02/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii