Armata rusă, înjumătățită!? Arestovici: „Pur și simplu, 45 de regimente nu mai există”

Viorica Mija
26/07/2022
Sursa: Ministerul Apărării, Ucraina

De la începutul invaziei Federației Ruse, forțele armate ale Ucrainei au distrus cinci contingente inamice care folosesc arme combinate. Declarația a fost făcută de șeful cabinetului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, într-un interviu cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feighin.

Arestovici spune că „militarii ucraineni au distrus 1.730 de tancuri și 3.950 de vehicule blindate, iar acum se pare că au șters de pe fața pământului 35 de regimente de pușcași motorizați și 10 regimente de tancuri în Ucraina”.

El a mai declarat că apărătorii Ucrainei au distrus 84 de batalioane de artilerie și că arsenalul militar al militarilor ruși este practic înjumătățit.

Anterior, experții platformei Ua War Infographics au calculat pierderile suportate de Federația Rusă în războiul declanșat în Ucraina. Astfel, Rusia ar fi pierdut aproape 75.000 de militari și mercenari, iar costul total al echipamentelor distruse de Forțele Armate ale Ucrainei ar fi depășit suma 17,3 miliarde de dolari.

Între timp, directorul CIA, William Burns, a declarat că Statele Unite estimează pierderile Rusiei în Ucraina  la aproximativ 15.000 de morți și 45 000 de răniți.

 

Viorica Mija
26/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii