Armata rusă părăseşte Hersonul. Cum se justifică generalii ruşi

Anticorupţie.md
09/11/2022
Reţele de socializare

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipru, din orașul Herson.

„Soldaţi, începeţi retragerea!”, a ordonan Şoigu după ce a făcut cunoştinţă cu raportul generalului Surovikin, comandantul trupelor ruse în Ucraina.

Serghei Surovikin a declarat pentru mass-media rusă că nu mai este posibil să aprovizioneze orașul Herson şi că a propus întărirea liniei defensive a rușilor pe malul de est al râului.

Conducerea forţelor armate ale Ucrainei susţine că, înainte de retragere, rușii au evacuat zeci de mii de civili din oraș și au distrus poduri peste părțile ocupate ale regiunii Herson la vest de râul Nipru. „Ocupanții au aruncat în aer nu numai podurile Dariivski și Tiahinski, ci au aruncat în aer și podul de la ieșirea din Snihurivka spre Herson peste canal”, a declarat miercuri un oficial ucrainean, citat de CNN.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-le pe cele ruse să apeleze la pontoane şi alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii.

Anticorupţie.md
09/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii