Asistență germană pentru Moldova // 2.5 mln de euro pentru performanța instituțiilor publice

Cornelia Cozonac
20/12/2022
Gov.md

Germania va acorda Republicii Moldova 2,5 milioane de euro sub formă de grant pentru îmbunătățirea performanței instituțiilor publice. În acest sens, marți, la Chișinău, a fost semnat un acord de punere în practică a proiectului de cooperare tehnică „Policy Advisory Fund” între Agenția Germană de Dezvoltare (GIZ) și Cancelaria de Stat.

Prin intermediul proiectului și cu suportul financiar al Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul moldovei va primi suport pentru implementarea programului său de activitate, în conformitate cu prevederile Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Scopul proiectului este de a îmbunătăți performanța instituțiilor publice, în acest sens contribuția GIZ constituind furnizarea de expertiză, a cursurilor de formare profesională, asigurarea specialiștilor cu materiale și echipamente necesare, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Acordul a fost semnat de către secretarul gneral al Guvernului, Igor Talmazan, și directoarea de țară a GIZ Moldova, Claudia Hermes, și managera proiectului, Laura Cioclea. Durata proiectului este de trei ani și  prevede o finanțare în sumă de 2,5 milioane euro.

În prezent GIZ implementează 13 proiecte în Republica Moldova, cu un buget total de aproximativ 125 milioane de euro. Proiectele includ sprijin pentru reforma sectorului public, dezvoltarea afacerilor, promovarea energiei durabile și dezvoltarea sectorului agricol. GIZ oferă, de asemenea, expertiză în domeniul integrării europene și în lupta împotriva corupției.

Cornelia Cozonac
20/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii