„Au venit, au luat ajutor umanitar și... au trădat Ucraina!”. Administrația militară de la Lugansk „vânează” 50 de spioni

Viorica Mija
13/06/2022
Sursa: Getty

Trădătorii au pătruns în depozitele cu ajutor umanitar, sub pretextul că au nevoie de ajutor, și au folosit internetul pentru a le transmite informații rușilor. Este declarația guvernatorului militar al regiunii Luhansk, Serhii Gaidai.

Oficialul declară că în Lysychansk, peste 50 de persoane sunt suspectate de spionaj în favoarea agresorilor.

„Serviciile de Securitate și poliția au desfășurat operațiuni  de verificare a persoanelor, de pe  dispozitivele mobile ale cărora ar fi putut să se scurgă informații despre armata noastră. Agenții ruși au transmis date prin rețeaua de sateliți Starlink. Acestea sunt cele instalate în toate punctele cu ajutor umanitar. Ei au venit, s-au plâns, au luat acest ajutor umanitar și.. au trădat Ucraina!", a spus Gaidai.

Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina a informat anterior că doar în prima săptămână a lunii iunie au fost reținuți peste 30 de sabotori, dintre care 11 la Kiev. De la începutul invaziei militare ruse în Ucraina, forțele de ordine au reținut peste 800 de agenți sub acoperire și au documentat activitatea subversivă a 80 de grupuri de sabotaj.

 

 

Viorica Mija
13/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii