Automobilele cu numere transnistrene, interzise în Ucraina din 1 septembrie

Ilie Gulca
24/02/2021

Ucraina va admite, începând cu 1 septembrie curent, pe teritoriul său doar automobilele din regiunea transnistreană care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova. Prin urmare, automobilele înregistrate în stânga Nistrului cu însemnele Tiraspolului vor fi interzice.

Această decizie a fost anunțată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în urma întrevederii din 22 februarie dintre prim-ministrul interimar, ministru interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

De asemenea, cele două state și-au reiterat disponibilitatea privind promovarea continuă a unui dialog politic activ, inclusiv în ceea ce privește realizarea înțelegerilor convenite recent la nivelul șefilor de state.

De partea cealaltă, pretinsul minister de externe de la Tiraspol a publicat un comunicat în care subliniază că astfel de intenții au fost anunțate anterior. „Numai că, ținând cont de situația reală din acest domeniu, participanții internaționali la dialog, inclusiv Ucraina, au demonstrat că o înțelegere obiectivă a situației, respectând pozițiile tuturor părților.”

Guvernul Republicii Moldova a precizat, în septembrie 2020, că la punctele de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană, situate la Tiraspol și Râbnița, au fost luate în evidență circa 4.000 de mașini și perfectate acte de comodat. 

Ilie Gulca
24/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii