Autoritatea Națională de Integritate își va revizui procedurile de control al averilor și intereselor

Anticoruptie.md
24/09/2022
Sursa: CIJM

Autoritatea Națională de Integritate va beneficia de asistență juridică externă pentru elaborarea unei noi metodologii de lucru pentru efectuarea verificării controlului averii și a intereselor personale și respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Prin noul document se propune de a ajusta metodologia de control a inspectorilor de integritate la cerințele și realitățile actuale și la modificările operate la cadrul normativ din domeniu, în anul 2021.

„În cadrul parteneriatului, colegii noștri vor lucra cot la cot cu inspectorii de integritate la actualizarea și îmbunătățirea actualei metodologii astfel încât controalele făcute de ANI să fie mai transparente, mai riguroase și să permită strângerea de dovezi suficiente atunci când sunt detectate probleme. În prezent, multe acte de constatare ANI pe regimul încălcării averilor, cum ar fi diferențe mari între venitul declarat și averea reală, ajung să fie anulate în instanță. Unele pe motive procedurale, cum ar fi lipsa semnăturii conducerii ANI pe actul de constatare”, spun experți Centrului de Resurse Juridice.

Consultanța și expertiza națională și internațională va fi oferită în cadrul proiectului “Consolidarea statului de drept si a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și finanțat de Uniunea Europeană (UE) și Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ).

 

 

 

Anticoruptie.md
24/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii