Avocații lui Dodon pariază în continuare pe „cartea victimizării” mamei acestuia. Scrisoare către șefa PA și Maia Sandu, precum și atacuri la adresa jurnaliștilor Anticorupție.md

Mădălin Necșuțu
15/08/2022

Avocații lui Igor Dodon au formulat, luni, o scrisoare în care deplâng huiduielile primite de mama acestuia în cazul audierilor de săptămâna trecută din partea unei femei care pretinde a fi activistă, astfel că aceștia au cerut intervenția oamenilor legii pentru huliganism.

Mai exact, avocații acuză procurorii acuzării de scurgeri în presă a unor detalii din dosar , inclusiv către portalul Anticorupție.md.

„Culmea conduitei lipsite de etică a reprezentanților organelor de drept, antrenați în acest caz, este manifestată prin furnizarea către anumite persoane fizice (unele dintre care au antecedente penale) a informațiilor confidențiale despre citarea la Procuratura Anticorupție a rudelor domnului Igor Dodon. Mai apoi, aceste persoane vin deliberat la ora și locul citării și aplică în privința rudelor președintelui violență psihologică, diverse atacuri verbale, însoțite de cuvinte necenzurate, filmarea ilegală și plasarea pe rețele de socializare”, se arată în plângerea avocaților lui Dodon.

Avocații îl acuză și pe cameramanul CIJM, Anatol Mătăsaru, că ar coordona o serie de persoane care i-au adresat injurii mamei lui Dodon, fără a proba acest lucru.

Cu toate acestea, imaginile luate de cameramanul Anticorupție.md Anatol Mătăsaru au fost cenzurate audio parțial de CIJM, tocmai pentru a elimina o parte din scandările la adresa mamei lui Dodon, cea care a fost citată și audiată pe 10 august la sediul Procuraturii Anticorupție.

Galina Dodon a fost huiduită miercurea trecută de un grup de femei care au învinuit-o de presupusele infracţiuni de corupţie şi delapidări comise de fiul ei. Anticorupție.md a relatat că în apărarea mamei lui Dodon au venit alte două femei, care au spus că ea nu poartă nicio vină pentru faptele copiilor.

Nu este prima dată când Igor Dodon își folosește mama în probleme de natură politico-juridică pe care le ale. Anterior, după accidentul de mașină din septemrie 2018 în care s-a aflat cu mama sa, aceasta a povestit ulterior într-un interviu pentru sensibilizarea opiniei publice acest episod. Dodon a încercat să exploateze emoțional din punct de vedere politic și acest incident, susținând voalat mereu că ar fi fost victima unui atentat din partea adversarilor săi politici. De altfel, Dodon se pregătea să candideze pentru al doilea mandat prezidențial în noiembrie 2020. 

Galina Dodon este învinuită de oamenii legii de complicitate cu fiul său învinuit de îmbogăţire ilicită. Pe numele lui Igor Dodon sunt dechise cinci dosare cu grave acuzații de corupție și trădare de patrie pentru care fostul președinte riscă până la 20 de ani de închisoare.

 

Mădălin Necșuțu
15/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii