Avocatul lui Igor Dodon, după ce a fost surprins la trecerea frontierei împreună cu procurorul Iarmaliuc: „Toate drumurile duc spre vamă”

Julieta Saviţchi
19/09/2022
Foto: Reţele de socializare

Nicolae Posturusu, unul din avocaţii lui Igor Dodon, susţine că întâlnirea în vamă cu procurorul Petru Iarmaliuc care gestionează dosarul pe numele clientului său a fost una întâmplătoare, care a fost interpretată incorect. Fostul şef al administraţiei prezidenţiale în perioada lui Igor Dodon a respins zvonurile că soţia sa ar fi făcut poza care îl surprinde împreună cu Iarmaliuc.

„S-a făcut din ţânţar hărmăsar. Cred că nici nu ar trebui să comentez, mai ales că nu mai sunt persoană publică. Pot să spun că toare drumurile duc spre vamă. Câţi traversează zilnic frontiera? Era sâmbătă dimineaţă, am aşteptat în rând. Când m-am apopiat de ghişeu, l-am văzut pe Iarmaliuc şi m-am salutat. Atât. Noi ne întâlnim la şedinţele de judecată şi aşteptăm câte două ore după uşă. Atunci nu ne vede nimeni. Eu îmi fac lucrul meu, Iarmaliuc pe al lui”, ne-a spus Posturusu.

Întrebat dacă este adevărat că poza ar fi fost făcută de către soţia sa, fostul şef al administraţiei prezidenţiale a răspuns că nu ştie cine este autorul. „De ce nu vă interesaţi dacă era cu mine soţia? Eu nu am de ce să răspund la această întrebare, e viaţa mea privată. Nu cunosc cine a făcut şi a distribuit fotografia. Pot doar să spun ci Iarmaliuc era cu altă maşină decât cea cu care vine la şedinţele de judecată. Una de vre-o trei ori mai scumpă. Dar poate că a împrumutat-o de la cineva, de la vre-o soră. Chiar nu ştiu”, a adăugat Posturusu.

Amintim că Iarmaliuc şi Posturusu au fost surprinşi sâmbătă în timp ce traversau frontiera moldo-română. Ulterior, în spaţiul public au apărut mai multe interpretări, inclusiv şi faptul procurorii care lucrează la dosarul intentat lui Igor Dodon ar fi filaţi pentru discreditare.

Surse din Procuratură au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că după ce au fost verificate înregistrările video de la vamă, s-a ajuns la concluzia că poza ar fi fost făcută de soţia lui Nicolae Posturusu.


 

Julieta Saviţchi
19/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii