Bani pentru calitatea vieţii: mai multe localităţi vor avea apeduct și sistem de canalizare

Ion Chișlea
24/06/2022

Parlamentul a ratificat, joi, un acord de finanțare în valoare de peste 46 milioane de euro cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Banii vor fi utilizați pentru asigurare cu apă și sisteme de canalizare a mai multor localități din Republica Moldova.

„Locuitorii din raioanele Cahul și Vulcănești vor beneficia de servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă. De asemenea, în municipiile Soroca și Comrat vor fi extinse și îmbunătățite infrastructurile de ape uzate”, anunță un comunicat de presă al legislativului.

Potrivit Proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova, Republica Moldova va primi un grant în valoare de 1,55 milioane de euro și va contracta un credit de stat extern în valoare de 44,1 milioane de euro.

Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” a fost semnat la 21 aprilie 2022.

Potrivit Strategiei de alimentare cu apă și sanitație 2014 – 2030 și Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana, până in 2024 urmează a fi asigurate cu infrastructură de alimentare cu apă și canalizare 80% din zonele urbane și 75% din zonele rurale ale Republicii Moldova.

Ion Chișlea
24/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii