Bărbații care au jefuit o refugiată din Ucraina de 8 milioane de lei au ajuns pe banca acuzaților

Ilie Gulca
24/06/2022
Foto: Anticoruptie.md

Cei patru bărbați din raioanele Ialoveni și Strășeni, care au jefuit în martie curent, o refugiată din Ucraina, de 66 de ani, de 152.722 de dolari, 680 de euro și 170.000 de grivne (circa 8 milioane de lei), de patru carduri bancare și un telefon mobil, au fost trimiși pe banca acuzaților și riscă între 12 și 15 ani de închisoare.

După reconstituirea făcută de oamenii legii, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), infracțiunea s-a produs aproape de miezul nopții, la intersecția șoselei Leușeni-Chișinău și drumul de acces spre Căpriana, Strășeni.

Inculpatul cu rol de organizator i-a informat din timp pe ceilalți trei bărbați despre faptul că o va transporta pe victimă din Chișinău spre Leușeni și că aceasta va avea cu la ea o sumă impunătoare de bani.

Șoferul le-a dat celor trei indicație ca la ora convenită să îl aștepte la locul cu pricina și să comită atacul tâlhăresc atunci când va opri mașina și le va semnaliza intermitent din faruri.

În momentul semnalizării, inculpatul a deblocat portierele mașinii și le-a permis celorlalți membri ai grupului infracțional accesul în autoturism. Aceștia au aplicat femeii mai multe lovituri, au scos-o forțat din mașină și au părăsit locul faptei, cu geanta victimei în care erau banii.

Banii și lucrurile furate au fost ascunse acasă, în beci, la unul dintre făptași din raionul Strășeni.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar doi dintre aceștia au antecedente penale. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest, iar ca măsură asiguratorie, asupra celor două automobile folosite la comiterea infracțiunii, în valoare de circa 100.000 de euro, a fost aplicat sechestru.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații și ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni i-au identificat și reținut pe infractori – patru bărbați și o femeie.

Ilie Gulca
24/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii