Bătălia pentru Slaveansk, determinantă pentru Donbas – Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
06/07/2022

Lupta pentru Slaveansk urmează să fie determinantă pentru estul Ucrainei în contextul în care acest oraș este amenințat de grupurile de forțe centrale și de sud ale Armatei ruse.

„Se observă că Rusia continuă să-și consolideze controlul asupra regiunilor Lisiceansk și Lugansk. La nord, responsabilii militari ruși au trimis majoritatea unităților disponibile rămase din grupurile de forțe de Est și Vest pe axa Izium”, se menționează într-o analiză a Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Totodată, responsabilii britanici notează că, în ultima săptămână, forțele ruse au avansat probabil cu încă cinci kilometri pe drumul principal E40 de la Izium, în fața rezistenței ucrainene extrem de hotărâte.

„Forțele ruse din grupurile de forțe de Est și Vest sunt probabil acum la aproximativ 16 kilometru nord de orașul Sloveansk”, susțin oficialii britanici.

 

Ilie Gulca
06/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii