Bucate din produse expirate puse pe masa copiilor și bolnavilor. Care este bilanțul controalelor ANSA

Anticoruptie.md
03/08/2022
Sursa: ansa.gov.md

Fiecare a treia instituție verificată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în perioada 22-29 iulie, a admis încălcări în ceea ce privește calitatea produselor alimentare. Acestea urmau să fie utilizate la preparea bucatelor în spitale, școli sau aziluri.

În urma a 92 de controale au fost emise 31 de prescripții și întocmite 27 de procese verbale, după ce inspectorii au găsit carne, ouă sau mici cu termen de valabilitate depășit sau păstrate în condiții insalubre.

ANSA a verificat operatorii din domeniul alimentar, din cadrul unităților de comerț, unităților de alimentație publică și blocuri alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ general, aziluri, centre de plasament, spitale etc.

Inspectorii Agenției au depistat și au dispus retragerea din comercializare din cadrul unităților de comerț și alimentație publică a produselor alimentare neconforme.

Neregulile vizează în special comercializarea sau utilizarea la prepararea bucatelor a produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, marcarea neconformă, starea sanitaro-igienică necorespunzătoare, lipsa controlului medical și instruirii igienice a personalului angajat, neasigurarea trasabilității produselor, lipsa indicatoarelor de preț și a actelor de proveniență.

Anticoruptie.md
03/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii