Ca toți muritorii de rând. Comisia pentru Situații Excepționale a sistat activitatea zonei VIP de la aeroport

Anticoruptie.md
13/08/2022
Sursa: CIJM

Pentru a asigura protecția antiteroristă a obiectivelor infrastructurii critice, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale  au dispus să fie sistată activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). O Dispoziție care prevede un șir de măsuri, inclusiv pentru atenuarea efectelor crizei energetice, a fost aprobată vineri de Executiv.

În afară de oprirea trecerii prin zona VIP, accesul în edificiu va fi interzis pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice, care activează sau ale căror atribuții funcționale implică activități în cadrul AIC. De asemenea, Poliția de Frontieră va examina non-stop clădirile și teritoriul aeroportului, în scopul identificării materialelor sau a substanțelor explozive. 

Totodată, Guvernul va aloca Agenției „Moldsilva” 64,2 milioane lei, din Fondul de Rezervă, în scopul neadmiterii majorării prețurilor la lemnul de foc, realizat către populație pentru sezonul rece. De asemenea, ministrul Mediului va elabora un Plan de acțiuni pentru aprovizionarea populației cu lemne de foc, aplicabil la nivel central și local.

Membrii CSE au dispus prelungirea termenului de examinare a cererilor pentru eliberarea buletinului de identitate, a permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare a vehiculului, până la cel mult 3 luni. În acest timp, vor fi eliberate acte provizorii, cu aceeași forță juridică. Documentele provizorii vor avea un termen de valabilitate de 6 luni și vor fi anulate în momentul recepționării de către beneficiar a actului mecanolizibil.

Textul Dispoziției mai prevede prelungirea, până la 30 septembrie curent, a termenului de plată de către S.A. „Moldovagaz” a drepturilor de import al gazelor naturale, în scopul asigurării capacității de plată a S.A. „Moldovagaz” față de S.A.P. „Gazprom” pentru gazele livrate în perioada următoare.

 

Anticoruptie.md
13/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii