Cântec întrerupt. Filip Kirkorov a făcut cale întoarsă din Republica Moldova

Anticoruptie.md
29/07/2022
Sursa: deschide.md

Din sala VIP, acasă. Interpretul rus Filip Kirkorov nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta a ajuns la Chișinău cu o cursă charter, dar s-a văzut nevoit să revină la bord pentru că i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova.

Nava cu care a sosit Kirkorov a aterizat joi seara, în jurul orei 23.30, pe Aeroportul Internațional Chișinău. După ce a a așteptat o decizie în sala VIP a aeroportului, polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în Republica Moldova. Deocamdată nu se cunoaște care a fost scopul vizitei interpretului rus Filip Kirkorov, dar nici motivele refuzului nu sunt foarte clare.

„În Aeroportul Internațional Chișinău în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber, a declarat că Filip Kirkorov este unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber. Acesta ar fi fost invitat la Chișinău  pentru a depune mărturii în dosar.

Pe 18 iunie, Partidul Șor a organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, care urma să se încheie cu un concert cu participarea mai multor artiști ruși, printre care și Filip Kirkorov.

Ulterior, Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat mai multe înregistrări din care reiese  că Partidul Șor ar fi plătit onorarii în valoare de 260.000 de dolari artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenștern. Concertul a fost organizat de activistul Veaceslav Valico, apropiat al lui Veaceslav Platon.

„Au fost acumulate probe suficiente care confirmă că Partidul ȘOR a efectuat plăți în Federația Rusă în valoare de 260.000 de dolari pentru organizarea concertului din 19 iunie. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși nu au fost restituite Partidului ȘOR”, a declarat procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Anticoruptie.md
29/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii