Ce se întâmplă acum în războiul din Ucraina: Armata rusă a rămas fără muniții la vest de Nipru  

Ilie Gulca
04/08/2022
Militari ruși în Ucraina. Foto: 1avgusta.santpaubarcelona.org

Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei continuă să bombardeze obiectivele militare rusești, grupurile de personal, bazele de sprijin logistic și depozitele de muniții.

Aceasta va avea foarte probabil, estimează Ministerul Apărării al Marii Britanii, un impact asupra aprovizionării logistice militare ruse și va pune presiune asupra elementelor militare de sprijin de luptă rusești.

Pe 3 august 2022, primul vas cu cereale ucrainene a sosit în strâmtoarea Bosfor, după ce a tranzitat Marea Neagră de la Odesa.

„Este aproape sigur că succesul acestui tranzit va avea ca rezultat un tranzit mai frecvent în ambele sensuri. Eliminarea restanțelor cauzate de blocada care este în vigoare din februarie 2022 va rămâne o provocare logistică”, observă responsabilii militari britanici.

De asemenea, ei constată că forțele ruse au poziționat „aproape sigur” reflectoare radar piramidale în apă lângă podul Antonivsk recent avariat și lângă podul feroviar din apropiere, de asemenea recent avariat, ambele traversând fluviul Nipru lângă Herson, sudul-estul Ucrainei.

„Reflectoarele radar sunt probabil folosite pentru a ascunde podul de imagini radar cu deschidere sintetică și posibile echipamente de țintire a rachetelor. Acest lucru evidențiază amenințarea pe care Rusia o simte din cauza gamei și preciziei sporite a sistemelor furnizate de Occident”, se menționează în sinteza Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei informează că au omorât 41.500 de militari ruși de la declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Ilie Gulca
04/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii