Ce se întâmplă în războiul din Ucraina: Trupele ruse pun în pericol funcționarea Centralei Nucleare Zaporojie în zona adiacentă acesteia

Ilie Gulca
05/08/2022
Foto: www.reduper.com

Acțiunile trupelor ruse în zona Centralei Nucleare Zaporojie subminează securitatea și siguranța operațiunilor normale ale stației. Forțele ruse operează în regiunile adiacente centralei pentru a efectua trageri de artilerie pe teritoriul controlat de ucraineni de pe malul vestic al fluviului Nipru.

„Forțele ruse au folosit probabil zona mai largă a stației, în special orașul adiacent Enerhodar, pentru restul forțelor lor, utilizând statutul protejat al centralei nucleare pentru a reduce pierderile provocate de atacurile ucrainene peste noapte”, arată într-o sinteză Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei continuă să bombardeze obiectivele militare rusești, grupurile de personal, bazele de sprijin logistic și depozitele de muniții.

Aceasta va avea foarte probabil, estimează Ministerul Apărării al Marii Britanii, un impact asupra aprovizionării logistice militare ruse și va pune presiune asupra elementelor militare de sprijin de luptă rusești.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei informează că au omorât 41.650 de militari ruși de la declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Ilie Gulca
05/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii