Cel puţin 4000 de rachete lansate asupra Ucrainei, de la începutul invaziei. Pericolul atacurilor aeriene mai persistă

Anticorupţie.md
27/11/2022
Foto simbol

Rușii au lansat peste 4.000 de rachete diferite asupra Ucrainei, iar pericolul atacurilor persistă în pofida faptului că stocurile de rachete ruseşti sunt la limită. Deputatul ucrainean David Arahamia a lansat un apel către cetăţeni ca să-şi facă rezerve de apă şi hrană şi să fie precauţi pentru că ruşii ar putea relua atacurile masive cu rachete săptămâna viitoare.

Yuriy Ignat, speaker-ul comandamentului forțelor aeriene ale Ucrainei a precizat că asupra Ucrainei au fost lansate rachete de diferite tiputi , inclusiv S-300, MLRS, Kh-59, Kh-58, Kalibr, Iskander, X -22, Tornado-S, X-101 şi chiar rachete supersonice Kinjal. Preţul unei rachete ruseşti începe de la un milion de dolari.

O rachetă X-101 costă 13 milioane de dolari, o rachetă Kalibr, 6,5 milioane de dolari o rachetă Iskander - 3 milioane de dolari, o rachetă Onyx - 1,25 milioane de dolari o rachetă X-22 - 1 milion de dolari.

Potrivit unui raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie, stocul de rachete cu rază lungă de acţiune al Rusiei este aproape epuizat, astfel se presupune că arrmata rusă a început să folosească rachete de croazieră vechi, de la care sunt înlăturate focoasele nucleare.

După înfrângerile masive ale armatei ruse în războiul din Ucraina, ruşii au lansat în toamna curentă trei atacuri masive cu rachete asupra obiectelor de infrastructură energetică. Forţele anti-aeriene au distrus în aer peste 80 la sută din rachetele ruseşti. Totuşi, au fost atinse mai multe ţinte, lăsând fără curent şi căldură milioane de ucraineni.

Anticorupţie.md
27/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii