„Chiar i se interzice Maiei Sandu să vorbească”. Serghei Lavrov denunță ingerințele SUA și UE în afacerile interne ale Moldovei

Ilie Gulca
13/10/2021

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat miercuri Washinton-ul și Bruxelles-ul că „îi interzic direct” președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să aibă „relații normale” cu Federația Rusă.

Această declarație a fost făcută de șeful diplomației de la Kremlin în cadrul Conferinței conducătorilor structurilor de securitate și servicii de informații din statele CSI.

„Avem o îngrijorare profundă față de caracterul fără precedent al ingerințelor Washington-ului și Bruxelles-ului în procesele interne politice din republică. Președintelui acestei țări chiar i se interzice să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va fi capabil să acționeze de sine stătător fără sugestii din afară”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru Portalul Anticoruptie.md că șefa statului nu are nicio reacție la declarațiile lui Serghei Lavrov și că o atare reacție ar trebui să vine ca de obicei din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.  

Portalul Anticoruptie nu au reușit pe moment să obțină o reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ilie Gulca
13/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii