„Chiar i se interzice Maiei Sandu să vorbească”. Serghei Lavrov denunță ingerințele SUA și UE în afacerile interne ale Moldovei

Ilie Gulca
13/10/2021

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat miercuri Washinton-ul și Bruxelles-ul că „îi interzic direct” președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să aibă „relații normale” cu Federația Rusă.

Această declarație a fost făcută de șeful diplomației de la Kremlin în cadrul Conferinței conducătorilor structurilor de securitate și servicii de informații din statele CSI.

„Avem o îngrijorare profundă față de caracterul fără precedent al ingerințelor Washington-ului și Bruxelles-ului în procesele interne politice din republică. Președintelui acestei țări chiar i se interzice să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va fi capabil să acționeze de sine stătător fără sugestii din afară”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru Portalul Anticoruptie.md că șefa statului nu are nicio reacție la declarațiile lui Serghei Lavrov și că o atare reacție ar trebui să vine ca de obicei din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.  

Portalul Anticoruptie nu au reușit pe moment să obțină o reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ilie Gulca
13/10/2021Become a Patron!

Comentarii