Chişinăul condamnă planul lui Putin de a anexa teritoriile ocupate prin referendum

Anticorupţie.md
21/09/2022
presedinte.md

Chişinăul condamnă planul Rusiei de a desfăşura referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a le anexa. Un mesaj în acest sens a fost transmis de la New York, SUA, device-premierul Nicu Popecu care participă alături de preşedinta Maia Sandu la cea de a 77-a reuniune a ONU.

„Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată într-o declarație a ministrului de externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

În adresarea de miercuri către naţiune, Vladimir Putin a declarat că susţine desfăşurarea referendumurilor privind alipirea la Federaţia Rusă a teritoriilor ocupate în Ucraina şi a ameninţat cu folosirea armelor nucleare dacă se va atenta la „integritatea teritorială a Rusiei”.

Rusia planifică să desfăşoare referendumurile de alipire a regiunilor Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk în perioada de 23-27 septembrie.

Anticorupţie.md
21/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii