Chişinăul condamnă planul lui Putin de a anexa teritoriile ocupate prin referendum

Anticorupţie.md
21/09/2022
presedinte.md

Chişinăul condamnă planul Rusiei de a desfăşura referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a le anexa. Un mesaj în acest sens a fost transmis de la New York, SUA, device-premierul Nicu Popecu care participă alături de preşedinta Maia Sandu la cea de a 77-a reuniune a ONU.

„Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată într-o declarație a ministrului de externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

În adresarea de miercuri către naţiune, Vladimir Putin a declarat că susţine desfăşurarea referendumurilor privind alipirea la Federaţia Rusă a teritoriilor ocupate în Ucraina şi a ameninţat cu folosirea armelor nucleare dacă se va atenta la „integritatea teritorială a Rusiei”.

Rusia planifică să desfăşoare referendumurile de alipire a regiunilor Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk în perioada de 23-27 septembrie.

Anticorupţie.md
21/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii