Cine luptă pentru Putin în Ucraina. Un dependent de droguri și un cazac din Kuban, printre militarii ruși capturați

Anticoruptie.md
06/08/2022
Sursa: unian.ua

Luptătorii Regimentului „Azov” au capturat mai mulți militari ruși, printre care și un ofițer de rang înalt.  Cei cinci soldați ruși fac parte din diverse pături sociale, ceea ce îi determină pe apărătorii ucraineni să declare că în armata rusă sunt mobilizate tot mai multe persoane fără experiență.

Unul dintre comandanții regimentului „Azov”, Andrei Bilețki, a publicat o fotografie cu rușii capturați.

Bilețchi a scris că printre prizonieri se numără un dependent de droguri, un ofițer rus, un osetin, un „descendent al cazacilor” din Kuban și o persoană mobilizată cu forța în armată.

Comandantul a atras atenția asupra faptului că prizonierii sunt în viață, nu au fost bătuți sau mutilați. Lor li s-a oferit o masă și vor fi tratați de medicii ucraineni la necesitate toată perioada de așteptare a schimbului.

„Acesta este codul de onoare al unui soldat, obligatoriu pentru apărătorii din „Azov”, indiferent de gunoiul cu care aveți de-a face. Un prizonier trebuie tratat cu demnitate. Nu o să încălcăm acest cod nici după uciderea în masă a fraților noștri în Olenivka", a spus Bilețchi.

Cel puțin 50 de prizonieri de război ucraineni au murit după un atac asupra unei tabere din Olenivka unde erau deţinuţi prizonieri de război ucraineni, conform DPA. Rusia și Ucraina se acuză reciproc de bombardarea închisorii de pe teritoriul controlat de ruși.

"Întreaga responsabilitate politică, penală şi morală pentru baia de sânge a ucrainenilor este suportată personal de Zelenski ", a declarat ministerul rus al Apărării.

De altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit Rusia stat terorist şi a dat vina pe forţele ruse pentru distrugerea închisorii. Pe fondul asaltului în curs al forţelor ruse, el a îndemnat pe oricine a mai rămas în regiunea Doneţk să se evacueze.

Cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia a avut loc în data de 29 iunie curent. Este vorba despre 144 de soldaţi, inclusiv 95 de „apărători ai Azovstalului”, o unitate integrată de câţiva ani în armata ucraineană, dar pe care Moscova o descrie drept „nazistă”.
Ucraina și Federația Rusă au schimbat, de asemenea, cadavrele soldaţilor, ceea ce a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai oţelăriei Azovstal.

 

Anticoruptie.md
06/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii