CNA raportează: 98 de bunuri sechestrate, în valoare de 14.3 milioane de lei, doar într-un singur dosar

Anticorupţie.md
26/09/2022
Foto simbol

Bunuri de aproximativ 14.3 milioane de lei au fost puse sub sechestru de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută, într-un dosar de delapidare a averii străine.

Potrivit unui comunicat al CNA, printre cele 98 de bunuri pe care a fost aplicat sechestrul se numără 4 capitaluri sociale, 87 construcții nelocative și 2 locative, 3 mijloace de transport și 2 terenuri pentru construcții.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel, Direcţia analitică a finalizat 3 analize operaționale și a inițiat 10 noi, alte 113 de analize operaționale și 3 strategice fiind în procedură.

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 24 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 de rapoarte de expertiză și 9 avize.

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1122 materiale, iar 26 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 7 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs.

O persoană a fost plasată în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 5 învinuiți se află în Penitenciarul nr.13, se arată în comunicat.



 

Anticorupţie.md
26/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii