CNA raportează: 98 de bunuri sechestrate, în valoare de 14.3 milioane de lei, doar într-un singur dosar

Anticorupţie.md
26/09/2022
Foto simbol

Bunuri de aproximativ 14.3 milioane de lei au fost puse sub sechestru de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută, într-un dosar de delapidare a averii străine.

Potrivit unui comunicat al CNA, printre cele 98 de bunuri pe care a fost aplicat sechestrul se numără 4 capitaluri sociale, 87 construcții nelocative și 2 locative, 3 mijloace de transport și 2 terenuri pentru construcții.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel, Direcţia analitică a finalizat 3 analize operaționale și a inițiat 10 noi, alte 113 de analize operaționale și 3 strategice fiind în procedură.

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 24 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 de rapoarte de expertiză și 9 avize.

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1122 materiale, iar 26 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 7 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs.

O persoană a fost plasată în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 5 învinuiți se află în Penitenciarul nr.13, se arată în comunicat.



 

Anticorupţie.md
26/09/2022



Follow us on Telegram

Comentarii