CNI a clasat cauza pornită pe numele primarului orașului Durlești, vizat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice

Anticoruptie.md
21/07/2016
Colaj CIJM

Comi­sia Națio­nală de Inte­gri­tate (CNI) a clasat joi, 21 iulie, cauza pornită pe numele Eleonorei Șaran, primarul orașului Durlești, despre care reporterii Centrului de Investigații au scris, în cadrul unei anchete, că are mai multe imobile, terenuri și mașini, dar și o afacere dezvoltată în propria casă. Edilul dă locuinţa în arendă pentru mese de pomenire și petreceri, business pe care nu l-a arătat în declaraţia de venit. Membrii Comisiei au constatat că în cazul Eleonorei Şaran valoarea proprietăților reale nu o depășeşte pe cea a bunurilor declarate.

„Avem informații că anterior a activat în sectorul privat, chiar în afara țării și sumele pe care le-a declarat în momentul intrării în funcția de primar i-au permis să construiască și să aibă anumite bunuri, ceea ce legea nu interzice”, a declarat Eugeniu Vițu, purtătorul de cuvânt al CNI.

Pe de altă parte, Eleonora Șaran a explicat că afacerea pe care o dezvoltă în casa sa a pornit-o în acest an şi, respectiv, o va declara în următoarea declarație.

În cadrul investigației, jurnaliștii au demonstrat că primarul de la Durlești își dă casa în arendă pentru mese de pomenire și petreceri, chiar dacă legea interzice să faci local acasă. Funcționara nu a pomenit nimic despre acest „business” în declarația sa de avere. Edilul arată în acte că are mai multe case și terenuri, dar și un Mercedes pe care l-a cumpărat anul trecut, în timp ce era funcționară. Se plimbă însă cu un SUV, pe care nu îl indică în declarație. 

De asemenea, în 2012, în timp ce era viceprimar la Durlești, Eleonora Șaran a declarat că în 2011 a dobândit două case cu o suprafață totală de peste 500 de metri pătrați. În același an, ea arăta în declarație un salariu de doar 42.463 de lei, care, oficial, a fost singurul venit al familiei sale.

Anticoruptie.md
21/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii