Combinatul de panificație Franzeluța are un nou director // Cine este Andrei Beșliu

Crina Dumitriu
17/11/2022

Cel mai mare combinat producător de pâine din Republica Moldova, în care statul deține pachetul de control de acțiuni, Franzeluța, are un nou director. Comisia de concurs l-a selectat, miercuri, pe Andrei Beșliu pentru această funcție. Noul director este inginer de profesie, licențiat în tehnologii informaționale și a activat în mai multe companii petroliere. El este prezentat de Agenția Proprietății Publice ca având experiență vastă managerială. Anticoruptie.md publică CV-ul noului director al Franzeluța.  

Andrei Beșliu a activat în calitate de director comercial la câteva companii petroliere, el fiind director general și fondator al SRL Storm Oil. În 2019 a fost director executiv la Media Alternativa (TV 8), însă nu s-a reținut mult timp acolo. El este soțul unei foste cunoscute prezentatoare TV.  Este din orașul Rezina. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova.

 

Funcția de director al SA Franzeluța a rămas vacantă, după ce fostul director Boris Andros și-a dat demisa. Interimatul a fost asigurat de Victor Matcov, însă în această perioadă au avut loc mai multe conflicte și proteste la Franzeluța. Matcov a fost demis, însă ,cu toate acestea, el a candidat la concursul pentru funcția de director al combinatului. Printre candidații care au fost admiși la ultima probă, a interviului, s-au mai numărat Gheorghe Moga și Angela Gheorghiță.

Franzeluța este cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova cu o cotă de piață de 20% din total. La întreprindere lucrează 1500 de angajați. 

Crina Dumitriu
17/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii