Combinatul de panificație Franzeluța are un nou director // Cine este Andrei Beșliu

Crina Dumitriu
17/11/2022

Cel mai mare combinat producător de pâine din Republica Moldova, în care statul deține pachetul de control de acțiuni, Franzeluța, are un nou director. Comisia de concurs l-a selectat, miercuri, pe Andrei Beșliu pentru această funcție. Noul director este inginer de profesie, licențiat în tehnologii informaționale și a activat în mai multe companii petroliere. El este prezentat de Agenția Proprietății Publice ca având experiență vastă managerială. Anticoruptie.md publică CV-ul noului director al Franzeluța.  

Andrei Beșliu a activat în calitate de director comercial la câteva companii petroliere, el fiind director general și fondator al SRL Storm Oil. În 2019 a fost director executiv la Media Alternativa (TV 8), însă nu s-a reținut mult timp acolo. El este soțul unei foste cunoscute prezentatoare TV.  Este din orașul Rezina. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova.

 

Funcția de director al SA Franzeluța a rămas vacantă, după ce fostul director Boris Andros și-a dat demisa. Interimatul a fost asigurat de Victor Matcov, însă în această perioadă au avut loc mai multe conflicte și proteste la Franzeluța. Matcov a fost demis, însă ,cu toate acestea, el a candidat la concursul pentru funcția de director al combinatului. Printre candidații care au fost admiși la ultima probă, a interviului, s-au mai numărat Gheorghe Moga și Angela Gheorghiță.

Franzeluța este cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova cu o cotă de piață de 20% din total. La întreprindere lucrează 1500 de angajați. 

Crina Dumitriu
17/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii