Concursul pentru funcţia de şef al PCCOCS, dat peste cap. Comisia pentru evaluarea candidaţilor nu mai există

Anticoruptie.md
01/02/2023
Foto simbol

Toţi cei cinci membri ai Comisiei pentru evaluarea candidaţilor la şefia Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) au depus cereri de demisie. Informaţia a fost confirmată pentru portalul Anticorupţie.md de către Iulia Groza, care a fost preşedinte al Comisiei.

Majoritatea membrilor Comisiei au luat decizia după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins solicitarea ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco, privind anularea concursului.

În dimineaţa de miercuri au depus cereri de demisie Tudor Osoianu, propus de Ministerul Justiției, Ion Guceac, propus de Consiliul Superior al Procurorilor, Boris Poiată, propus de Consiliul Superior al Procurorilor și Roman Eremciuc, propus tot e Consiliul Superior al Procurorilor.

Directorul IPRE, Iulian Groza, propus de Maia Sandu, a anunţat că se retrage din comisie marţi, după ce a pledat pentru anularea concursului pe motiv că ar fi viciat.


 

Anticoruptie.md
01/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii