Consiliul Superior al Magistraturii a anulat hotărârea prin care Gheorghe Balan a fost demis din sistemul judecătoresc

Anticoruptie.md
23/07/2019
politia.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anulat astăzi decizia Colegiului Disciplinar prin care judecătorul Gheorghe Balan a fost demis. Consiliul a dispus aplicarea unei sancțiuni sub formă de mustrare.

Gheorghe Balan a fost demis din sistem la 20 aprilie 2018, la solicitarea Colegiului Disciplinar, care a intentat pe numele magistratului un dosar disciplinar, în baza unei sesizări a Serviciului de Informații și Securitate. Acesta a dat curs unei plângeri depuse de către primarul și un grup de consilieri din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, localitatea de baștină a soției judecătorului.

Aceștia au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei DA. În ședința din 16 octombrie 2018, CSM a respins contestația judecătorului Gheorghe Balan depusă împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 20 aprilie 2018. Ulterior, chiar dacă Gheorghe Balan a contestat la Curtea Supremă de Justiție decizia CSM, iar cauza este pendinte, președintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere.

În prezent, Gheorghe Balan deține funcția de șef interimar al Inspectoratului General al Poliției.

Anticoruptie.md
23/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii