Consiliul Superior al Magistraturii a anulat hotărârea prin care Gheorghe Balan a fost demis din sistemul judecătoresc

Anticoruptie.md
23/07/2019
politia.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anulat astăzi decizia Colegiului Disciplinar prin care judecătorul Gheorghe Balan a fost demis. Consiliul a dispus aplicarea unei sancțiuni sub formă de mustrare.

Gheorghe Balan a fost demis din sistem la 20 aprilie 2018, la solicitarea Colegiului Disciplinar, care a intentat pe numele magistratului un dosar disciplinar, în baza unei sesizări a Serviciului de Informații și Securitate. Acesta a dat curs unei plângeri depuse de către primarul și un grup de consilieri din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, localitatea de baștină a soției judecătorului.

Aceștia au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei DA. În ședința din 16 octombrie 2018, CSM a respins contestația judecătorului Gheorghe Balan depusă împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 20 aprilie 2018. Ulterior, chiar dacă Gheorghe Balan a contestat la Curtea Supremă de Justiție decizia CSM, iar cauza este pendinte, președintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere.

În prezent, Gheorghe Balan deține funcția de șef interimar al Inspectoratului General al Poliției.

Anticoruptie.md
23/07/2019

Comentarii