Consiliul Superior al Procurorilor caută şase reprezentanţi ai societăţii civile care să participe la selecţia şi evaluarea performanţelor procurorilor

Anticoruptie.md
17/06/2016
Procuratura Generală. Foto: CIJM

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunţat un concurs pentru desemnarea a câte doi reprezentanți ai societății civile în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor și Colegiul de disciplină și etică. 

Cererile la concurs vor putea fi depuse până la 11 iulie, iar dosarul candidatului ar trebui să includă, între altele, CV, scrisoare de motivare, recomandare din partea conducerii instituției în care activează. Potrivit noii Legi cu privire la Procuratură, până la intrarea în vigoare, la 1 august 2016, CSP urmează să constituie în subordinea sa trei colegii noi şi să le dizolve pe cele două funcţionale în prezent. Fiecare colegiu din subordinea CSP trebuie să fie constituit din șapte membri: cinci aleşi, prin vot secret, de Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor, iar alţii doi vor fi selectaţi de CSP, prin concurs public, din rândul reprezentanţilor societăţii civile. Mandatul membrilor colegiilor va fi de patru ani. La Adunarea Generală a Procurorilor de la 27 mai au fost aleşi 15 membri-procurori ai celor trei colegii.

Anticoruptie.md
17/06/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii