Contre între Spînu și Ceban. Trotuare versus ploaie și limbaj deplasat

Mădălin Necșuțu
10/08/2022

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării, Andrei Spînu, și primarul Chișinăului, Ion Ceban, au fost protagoniștii unor contre pe Facebook după ce ploaia violentă care a lovit marți seară Chișinăul a paralizat circulația pe mai multe străzi din capitală.

„În Chișinău, e suficientă o scurtă ploaie ca să avem ambuteiaje, inundații, acoperișuri luate de vânt, glod, copaci rupți și tot ce vrei pe drumuri. Ion (Ivan) poți să faci km de trotuare, dar doar 30 de min de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

Replica nu s-a lăsat prea mult așteptată de la fostul socialist, Ion Ceban, care a trecut, miercuri dimineață, la atacuri la persoană și a explicat că nu înțelege reacția unor înalți demnitari.

„Eu am impresia că oamenii au avut traume foarte grave în copilărie ca să moară capra vecinului, să te bucuri sadic de faptul că o persoană decedează sau sunt vătămări, sau cad copacii și se distrug mașini. Sau se distrug blocuri, acoperișuri. Să ai această plăcere sadică că unora sau altora le este greu sau sunt afectați. Eu nu înțeleg aceste lucruri”, a declarat Ceban.

În disputa dintre cei doi a intervenit și fostul premier Ion Chicu, ce a recurs la o serie de declarații agresive.

„Chișinăul tot este Republica Moldova și el e ministru responsabil de infrastructura și starea de lucruri și pe acest teritoriu al țării. Atunci când acest curcan umflat de sine se bucură de necazurile capitalei, de fapt, trădează natura adevărată a acestei grupări analfabete și corupte, în care el este principalul corupt”, a scris și Chicu.

Furtuna care a avut loc, marți searaă, în Chișinău a paralizat circulația pe mai multe străzi din capitală. Vântul puternic a smuls copaci și s-au format mari ambuteiaje în mai multe locuri unde apa a umplut străzile într-un timp foarte scurt.

Mădălin Necșuțu
10/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii