Coronavirus // Aproape 3.000 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice. Câte au fost anulate

Irina Odobescu
30/06/2020
MSMPS

Pe durata stării de urgență în Republica Moldova au fost aplicate 2.998 de amenzi. Dintre acestea, 360 au fost contestate și doar 43 au fost anulate de instanțele de judecată.

În 119 cazuri sancțiunile au fost aplicate unor persoane juridice. Dintre cele 360 de cereri contestate, 55 au fost respinse de instanța de judecată, iar 207 sunt încă pe rol.

Curtea Constituțională urmează să decidă marți constituționalitatea art art.761 alin. (1) Cod Contravențional care prevede amendarea persoanelor pentru „nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”.

Până la ora actuală, datele MSMPS raportează că în Republica Moldova au fost confirmate 16.357 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.217 în regiunea din stânga Nistrului. 541 de persoane au pierdul lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou. 

Irina Odobescu
30/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii