Coronavirus // Cum tratează medicii moldoveni pacienții infectați cu Covid-19

Anticoruptie.md
24/03/2020

Medicii moldoveni folosesc în schemele de tratament ale bolnavilor infectați cu coronavirus de tip nou antibiotice, antipiretice, antivirale, antitusive, preparate cardiovasculare, pentru respirație și pentru ridicarea imunității.

Aceasta rezultă dintr-o circulară a Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) adresată instituțiilor medical-sanitare din Republica Moldova. CAPCS anunță în document că spitalele, pe parcursul a 60 de zile, sunt în drept să achiziționeze, la propria decizie, anumite medicamente dintr-o listă de 69 de preparate.

În listă nu se regăsesc preparatele aplicate de unii medici din România, care ar fi dat rezultate bune în tratarea coronavirusului, cum ar fi în Timișoara.

Surse din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ne-au comunicat că nu există un protocol privind tratarea coronavirusului de tip nou, iar medicii folosesc schemele de tratament a simptomelor, cum ar fi tusea și febra, sau a afecțiunilor provocate, ca pneumonia.

Anticoruptie.md
24/03/2020Become a Patron!

Comentarii